Zavod Oreli vabi na medgeneracijsko osnovno računalniško izobraževanje v okviru Večgeneracijskega centra Ljubljana med 18. in  25. marcem 2019, od 17. do 21. ure.

Ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva, 5. 12., ki ga letos praznujemo že 33. leto, smo bili z našimi prostovoljci povabljeni v Državni zbor na sprejem. Na prijazno povabilo smo se odzvali in pripravili polurni program za poslance DZ.

Zavod Oreli je v Kamniku izvedel dva sklopa delavnic v okviru Večgeneracijskega centra Ljubljana. Aktivnosti in vsebine delavnic so namenjene družinam/osebam z nizko delovno intenzivnostjo.

»Dedi, z babi sta povabljena na delavnico in izobraževanje o sladkorni bolezni!« »Ja, saj nimava sladkorne bolezni, zakaj bova po hodila?« »Ravno zato, da je ne bosta dobila! Naučila se bosta, kaj vodi v starostno sladkorno bolezen in kako ...

Zavod Oreli Vas vabi na PREDAVANJE O DIABETESU ALI SLADKORNI BOLEZNI 19. oktobra 2018, od 17.00 do 19.00, v Osnovni šoli Stranje.

Zavod Oreli vabi na delavnice spletnih tehnologij s ciljem izdelave spletne strani v okviru VGC Ljubljana.

V oktobru 2018 smo v Zavodu Oreli izvedli osnovno izobraževanje o uporabi računalnikov in pametnih telefonov s skupino starejših občank in mladih prostovoljcev.

V Ljubljani je 3. in 4. oktobra 2018  Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede UL gostil 6. strokovno srečanje v okviru evropskega projekta ITHACA (InnovaTion in Health and Care for All).

Program za delo smo izdelali na naših skupnih srečanjih v svetovalni pisarni, izvedli pa smo ga na Planini pod Golico nad Jesenicami.